Top 50+ Oracle Bam Interview Questions And Answers

Most Frequently Asked Oracle Bam Interview Questions and Answers

1.    Question 1. What Is Bam And Why We Use It?
Answer :
BAM stands for Business Activity Monitoring.  This monitors various types of business activities, reports on them and sends out alerts when thresholds are reached or surpassed.
2.    Question 2. What Are The Features Of Bam?
Answer :
Below are the features of BAM:
o    With BAM, end users, operational managers and to some extend analysts get a real-time overview of the state of ongoing affairs.
o    It is required to improve decision-making processes.
o    It is also used to understand Key Performance Indicators (KPI) affecting processes.
3.    Question 3. What Are Different Components Of Bam?
Answer :
BAM has 4 components:
o    Active Viewer
o    Active Studio
o    Architect
o    Administrator
4.    Question 4. Explain Each Component?
Answer :
Active Viewer:
o    Oracle BAM Active Viewer is the thin user interface for the business user.
o    When new, information is available; the user receives an instant message that contains a link to the information.
o    The user opens Active Viewer through this link and a report is displayed.
o    Report formats include charts, columns, cross tab, spread sheets, KPIs, lists and more.
o    These different formats can be combined in one report or viewed in separate reports.
Active Studio:
o    Oracle BAM Active Studio is the thin user interface for the power user.
o    Through Active Studio, the power user can create and edit reports.
o    Report creation includes field selection, formatting, filtering, calculated fields, and summaries.
o    Reports may be published and rules can be created for determining the scheduling and delivery of the reports.
o    View types include: charts, columnar, cross tab, spread sheets, KPIs, lists and more.
Architect:
o    Oracle BAM Architect is the thin user interface for the data designer focused on creating data objects in the Oracle BAM Active Data Cache so that power users can create reports.
o    Through Oracle BAM Architect, the data designer creates data objects, creates and schedules data flow plans, imports and creates metadata, and maintains the data objects and rules.
o    Oracle BAM Architect is seamlessly integrated with Oracle BAM Active Studio.
Administrator:
o    Oracle BAM Administrator is the thin user interface for the system administrator who is responsible for user management and overall server management.
o    Through Oracle BAM Administrator, the system administrator can add or delete users, define security levels for users and objects, manage the Oracle BAM Active Data Cache, and maintain and configure Oracle BAM services.
5.    Question 5. What Is Data Object?
Answer :
Data objects are tables that store raw data in the database. Each data object has a specific layout which can be a combination of data fields, lookup fields, and calculated fields.
6.    Question 6. How To Get Data From Jms Queue/topic To Bam Data Object?
Answer :
By using EMS (Enterprise Message Source).
7.    Question 7. What Is Ems?
Answer :
Enterprise Message Sources (EMS) is used by applications to provide direct Java Message Service (JMS) connectivity to the Oracle BAM Server. Each EMS connects to a specific JMS topic or queue, and the information is delivered into a data object in the Oracle BAM Active Data Cache.
8.    Question 8. Can We Have User Based Access In Bam?
Answer :
Yes, we can have user based access in BAM.
9.    Question 9. By How Many Ways We Can Do Soa Service Monitoring?
Answer :
We can use below options available to monitor SOA service.
o    BAM Adapter
o    Sensors
10. Question 10. When We Need To Use Bam Adapter?
Answer :
BAM adapter is used when we want to do monitoring at composite level or when we need to monitor full message.
11. Question 11. When We Can Use Sensors?
Answer :
Sensors are used when we want to do variable and activity level monitoring.
12. Question 12. What Is Sensor Action?
Answer :
Sensor action is linked to sensor. In sensor action we define what action we need to perform on sensor data.
13. Question 13. Types Of Sensor Actions?
Answer :
There are two types of sensor actions.
o    Sensor action
o    BAM sensor action
14. Question 14. Where We Use Sensor Action?
Answer :
By using sensor action we can publish the sensor data to Database, JMS Queue/topic, Custom Java and JMS adapter.
15. Question 15. Where And When We Use Bam Sensor Action?
Answer :
We used this sensor when we need to directly send the sensor data to BAM data object.
16. Question 16. What Is Bam Alert?
Answer :
Business Activity Monitoring has alert feature which we can use when we want to perform some action based on some data insertion or data change.
17. Question 17. Can We Use Bam Alert To Invoke External Web Service?
Answer :
Yes, we can use BAM alerts to invoke external web service.


COMMENTS

Name

Account Payables,1,Advance Table In OAF,1,AME,1,AOL Concepts,19,AP Holds,1,Apps Initialization,1,Blanket Purchase Orders,1,Blanket Releases,1,Careers,9,Common Errors and Solutions,2,Concurrent Programs,10,Contract Purchase Orders,1,Corporate Culture,3,Corporate Ladder,3,Customer Interface,3,Customization,1,De-Normalization,1,EAM,1,EBS Tutorials,10,Education,16,Emterprise Asset Management,1,English,1,Enterprise Asset Management,1,Entrepreneur,1,Error Fixes,1,Executables,2,Extension,1,fnd_user,1,FNDLOAD,1,Global Agreements,1,Guest Posts,7,Handy Scripts,63,Health Tips,1,Important Apps Queries,1,Infographic,3,Interview Preparation,62,Interview Q/A,68,Inventory Org ID,1,Iproc,4,Iprocurement,4,IT,3,jDeveloper,1,Job Search,1,Key Tables In Oracle Apps,5,Learning English,1,MDS,1,Metadata Tables,2,Multi Org Architecture,2,Normalization,1,O2C,1,OAF Interview,50,OAF Personalization,1,OAF Tutorials,52,Operating Unit,1,Oracle 10g,1,Oracle 11g,1,Oracle Access Manager,1,Oracle ADF,1,Oracle Alerts,2,Oracle AP,12,Oracle Apex,1,Oracle APIs,4,Oracle Application Object Library,19,Oracle Applications,10,Oracle Approvals Management,1,Oracle Apps,4,Oracle Apps DBA,2,Oracle Apps Interviews,36,Oracle Apps Tips,9,Oracle Apps Tutorials,98,Oracle AR,18,Oracle Assets,2,Oracle BAM,1,Oracle BI Publisher,1,Oracle BPEL,1,Oracle BPM,1,Oracle Dabase Structure,2,Oracle Database Architecture,2,Oracle Database Key Tables,3,Oracle EAM,2,Oracle EBS,5,Oracle Financials,2,Oracle Forms And Reports,17,Oracle Forms Interview Questions,6,Oracle Forms Tutorials,6,Oracle GL,4,Oracle Holds,1,Oracle HRMS,10,Oracle Human Resources,1,Oracle Inventory,4,Oracle Payables,1,Oracle Payroll,1,Oracle POTutorials,1,Oracle Purchasing,7,Oracle Reports Interview,9,Oracle Reports Tutorials,3,Oracle SOA,1,Oracle System Administrator,4,Oracle Workflow,4,Order Management,2,Organization ID,3,Organizations,3,Performance Tuning,2,Personalization,1,PL/SQL Block,1,PL/SQL Interview Questions,11,PL/SQL Scripts,44,PL/SQL Tutorials,53,Planned Purchase Orders,1,PO,1,PO Action History,1,PO_ACTION_HISTORY,1,POracle Purchasing,1,PR,1,Procedures And Functions,2,Profile Options,2,Purchase Orders,1,Purchase Requisition,2,Receipts,1,Request Groups,1,Responsibility,1,Shell Script,1,SOA Tutorials,4,Social Media,1,Software Industry,2,Software Tools,1,SQL And PL/SQL Interview,38,SQL Interview,52,SQL Scripts,38,SQL Tutorials,43,Standard Purchase Orders,1,Troubleshooting,1,Unexpected error,1,Unix/Linux Commands,3,User,1,Value Sets,1,Weblogic,1,XML Publisher,4,
ltr
item
Oracle Apps Guy: Top 50+ Oracle Bam Interview Questions And Answers
Top 50+ Oracle Bam Interview Questions And Answers
Top 50+ Oracle Bam Interview Questions And Answers, Most Frequently Asked Oracle Bam Interview Questions and Answers
Oracle Apps Guy
https://www.oracleappsguy.com/2018/09/top-50-oracle-bam-interview-questions-answers.html
https://www.oracleappsguy.com/
https://www.oracleappsguy.com/
https://www.oracleappsguy.com/2018/09/top-50-oracle-bam-interview-questions-answers.html
true
4186973960539901882
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy